God Jul 2013

god jul bild 2013 pdf

God jul och Gott nytt år !!!!!

Så var det dags igen för mitt lilla julbrev. Vet inte vilket i ordningen men det börjar kännas som en tradition och det är som tidigare år riktigt kul att bläddra igenom almanackan och konstatera att det ändå har hänt en hel del. Trots att tiden går så ruskigt fort nu för tiden. En del kanske tycker att det är lite väl pretentiöst med julbrev, själv skulle jag gärna ta emot fler från alla vänner som man inte hunnit träffa i den omfattning som man faktiskt önskar.

Sammanfattar jag året på några rader så har det dominerats av en hund, ett bröllop och Esther men allt började med den nu för alltid obligatoriska korvgrillningen på Furillen på nyårsafton. Vi blir fler och fler som grillar och småsmuttar på olika drycker för att avsluta året och grunda inför kvällens middagar och fyrverkerier. En värdig ritual att avsluta året med i en vacker natur omgiven av goda vänner och havet som närmsta granne.

Det blev lite vinter också med snö i en omfattning som gjorde skidåkning möjlig även på våra breddgrader. Jag fick till några rundor i favoritspåret på Ekerö, men inte lika långa som förr och definitivt inte lika snabba. En lång uppförsbacke känns det som om man ska ta sig an Vasaloppsspåret nån mer gång. Känns som att man kanske ska vara nöjd med det som varit. Men om Calle nån gång åker så kommer jag nog i alla fall att försöka.

Av någon outgrundlig anledning så tog jag på mig ordförandeskapet i vår bostadsrättsförening. Jag har ju alltid haft svårt att sitta av möten och här blev dom minst tre timmar långa, ibland fyra. Ibland utan att komma fram till något beslut. Avgick efter ett år, det var skönt. Nu räcker det med att bara bo.

Vårens sportsliga höjdpunkt var förstås Parisresan med fd grannar, svåger Otto och hans kompis Håkan. Huvudskälet var naturligtvis att få se Zlatan som i vanlig ordning ganska ointresserad smågick sig genom matchen, nästan demonstrativt passiv. Men så gör han två mål och PSG vinner. Vad säger man då? Hann även med gott käk och dricka, promenader och lite kultur.

I år blev det hela 11 dagar i följd i Tänndalen i samband med påsken. Första dagarna med kompis Anders, sen kom Anna och över påsken Calle och Lotta med sina trevliga kamrater Victor och Camilla. Calle hade fixat så att jag hade nya utförsskidor, så visst blev det en liten nytändning. I år ska det bli nya pjäxor.

På långfredagen hämtade Helena hem Nisse, (vår fina lilla bruna labrador). Sen drog hon direkt till Gotland så jag träffade honom först en vecka senare. Vi fann varandra direkt i baksätet från Visby Flygplats upp till Lergrav. En mjuk liten boll med sylvassa tänder som han gärna använde. Och fullkomligt oemotståndlig. Nisse tog trots sin litenhet stor plats direkt och sen växte han och växte och växte…….

I slutet av april var det dags. Bröllop. Calle och Lotta i Fjällnäs. Så vackert, så lyckat, så många trevliga människor. Som jag tror att Calle skulle uttrycka det- magiskt! Snön låg fortfarande vit, solen skymtade fram ibland och värmde. Lasse O vigde dem som han långt tidigare gjort med Calles föräldrar,( hans första vigsel !) En helt sanslöst vacker jojk fulländade vigselakten, (dom flesta inklusive jag själv grät). Afterskiband spelade utanför kapellet, maten var förträfflig, dansandet var närmast hysteriskt. Oförglömliga dagar för alla som var där. Till exempel för mamma som med gott mod och nyfikenhet deltog i allt firande.

Under våren gick vi på valpkurs och Nisse var duktig och är fortfarande duktig. På att spåra, apportera, sitta fint, inte dra i kopplet etc etc. Men om det kommer en hund eller om det kommer fram nån som vill hälsa, ja då är vi inte helt färdiga ännu,(understatement). Jag tycker i alla fall att han är finast och bäst. Helena är kanske aningen mer benägen att fostra honom.

Åldern, en tung kropp och småkrämpor kunde i sommar som vanligt inte avhålla mig för några kortare inhopp på fotbollsplanen i FC Rutes tröja i Lergrav. Sista matchen filmades för en långfilm som kommer upp på biograferna nästa höst. Bara dom inte klipper bort när jag nätade !

Semestern startade med att min bästa kompis från barndomen, Clas med fru gästade oss i Lergrav. Det känns mer och mer viktigt att vårda relationer. Ser fram emot både fiske och jakt i hans sällskap.

Jag var riktigt ambitiös med motion i somras. Sånt som man säger och sen blir det inget av med det. Men jag körde morgonjumpa varje morgon i sällskap med en ivrig hund som trodde att allt var ämnat som en lek med honom. Situps med en labrador på bröstet kan vara tålamodsprövande om än väldigt kul.

En veckas akvarellkurs i Ljugarn blev det också. Jag visste det visserligen redan före men det var ändå en prövning att vara ensam man bland tolv damer. I slutet av veckan började jag bli van och visst lärde jag mig en hel del. Kanske inte i klass med Lars Lerin men inte helt oävet.

Sedvanlig helg hos Christer på Smögen med hans gamla klasskamrater. Den här gången blev det äntligen lite makrillfiske, vi fick tre stycken som smörstektes. Inte så mycket kanske, men gott.

Hökarängen måste förstås nämnas. Hökarängen som definitivt tagit en plats i mitt hjärta. För att det är så fint, för människorna jag jobbat med, framförallt Emma och Åsa och för alla andra jag lärt känna. Marie, Stefan, Olle, Franjo är bara exempel på de fantastiska personer som på något sätt bidragit till den positiva utveckling som nu sker i den bäst bevarade 50-talsförorten i Stockholm.

Allt är ju inte rosor, tyvärr lämnar en del vänner oss. I år blev det tre begravningar. Bengt i Visby, en unik fd maratonlöpare som jag bla seglat med i Karibien. Margareta, en av mammas allra bästa väninnor som alltid funnits nära vår familj. Till sist Kjelle, en av gubbarna från morgonjumpan som till slut inte klarade av att besegra sin sjukdom. Tyvärr blir det så här, that´s life.

Det blev inte så mycket musik under året, dock bevistade jag Munken i Visby i oktober då legendariska Canned Heat var på besök. Vilka gubbar, vilket gung. Det var bättre förr, helt klart.

Brommapojkarna blev kvar i Allsvenskan även om det var nervöst ända in i det sista. Tillsammans med Ulf blev det två bortamatchresor, den ena till Gävle och den sista till Halmstad. Halmstadsresan som mycket glädjande slutade med att BP klarade sig kvar i AS kompletterades med ett besök i Ullared. Riktigt skoj utan att på något sätt leda till ett återbesök.

Anna stiger i graderna på Artipelag, mitt stalltips är att hon snart är chef för Moderna. En riktig Larsdotter?! Calle stortrivs som inköpare på Addnature. Han har blivit en riktig naturfreak. Nu är det skogen och fjällen som gäller i flanellskjorta och annan nödvändig utrustning. Han springer och gymmar och står i, en riktig biff börjar ta form.

24 november !!!!Jag blir farfar. Esther kom till världen lite tidigt men oh så välkommen. Inte trodde jag innan att det kunde vara en sån sensation. Men Esther är ett underverk, så söt och så fin och växer gör hon och farfar har redan varit och köpt barnkläder två gånger. Livet blir bara bättre och bättre med såna tillskott.

Brukar skriva lite om Thailand också där det nu återigen är stökigt. I våras blev Somyot, en thailändsk journalist, dömd till tolv års fängelse. Brottet: han hade i två artiklar om Thailands historia antytt kritik mot kungahuset. Tur att man inte bor i Thailand. Jag hade väl fått livstid för mina republikanska åsikter. Inte nog med dessa tokigheter. Nu protesterar överklassen mot demokratin. Dom vill inte ha nyval, dom vill ha militärdiktatur. Men militären verkar för en gångs skull inte vilja ställa upp. Det är i och för sig hoppfullt men situationen är helt snurrig. Måtte demokratikämparna vinna.

I går var jag och Anna i Kärrtorp. Mäktigt är ordet. Vilken manifestation och så annorlunda mot Norra Bantorget. I Kärrtorp, i verkligheten med en salig blandning av människor som liksom jag kände att nu får det vara nog. Rasism är orubbligt oaccepptabelt. Man blir bara så förbannad på dessa idioter som gör att människor i Sverige med olika färg på skinnet ska behöva gå omkring och vara rädda. Heja Kärrtorp !

Nu är skinkan, laxen, Janssonsfrestelsen och sillen avsmakad. Så även pinneköttet, en norsk delikatess som numer kompletterat julbordet. Mycket gott och tur är väl det eftersom det tagit en hel vecka med alla moment att tillaga.

Ser nu fram emot 2014 som kommer att innehålla fortsatt utveckling av både Esther och Nisse. Jag ska bygga klart den nya gäststugan med egen vinkällare, ta jägarexamen i februari tillsammans med fem kamrater och förhoppningsvis bila till Italien med Helena och Nisse för att vistas där en månad under hösten.  Det vore också bra om jag kunde komma igång med mera träning, trots allt vore det kul med ännu ett sista Vasalopp. Så får vi se vad som händer på jobbfronten, vet att jag blir kvar ett tag till som konsult åt Stockholmshem men sen….Kanske försöka förverkliga författardrömmar ? Svårt att veta så mycket mer än att jag önskar alla mina vänner en riktigt God jul och ett fantastiskt 2014 ! Vi ses,

 

Lars

 

 

 

 

 

windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
buy windows 8
buy windows 7
office 2010
microsoft office 2013
windows xp
Windows 8 Professional Product Keys Free
Windows 8 PROFESSIONAL PRODUCT KEY
Windows 8 Product Key Activation
Windows 8 genuine activation Keys
Download Windows 8 FullVersion with License Key Pro
Installation of Windows 8.1 with a Windows 8.0 Product Key Notes
Windows 8 Product Key
Get Microsoft Windows 8 Professional Edition x64+32 BIT Key
Windows 7 Ultimate Serial Product KeyGen Numbers Free
Windows 7 HomePremium
Download Latest IDM 6.21 Build 1 With Crack Files
windows 7
windows 8
Office 2013
Office 2007 key
windows 2012 key
office 2007
windows 7 key
office 2010
adobe software key
office 2011 key
windows xp key
eset nod32
norton symantec
office vivio
rosetta stone
Windows 7 key
Windows 8 key
Office 2013
microsoft office 2010
cheap Windows 7 key
Office 2007 key
Office 2010 key
Office 2008 key
Windows 7 key
Windows 8 key
Office 2013
microsoft office 2010
cheap Windows 7 key
microsoft Office 2007 key
microsoft Office 2010 key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
buy windows 8
buy windows 7
download office 2010 key
microsoft office 2013 key
windows xp
windows 7 key
windows 8 key
Office 2013 key
windows 81 key
microsoft 2010 key
office 2010
office 2007 key
buy windows 7 key
cheap windows 7 key
dowload office 2010 key
cheap windows xp key
cheap windows 2008
buy microsoft 7 key
windows 2011 key
windows 2011
adobe photoshop key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
buy windows 8
buy windows 7
download office 2010 key
microsoft office 2013 key
windows xp
cheap windows 8
windows 2011 key
windows 2008 key
visual studio
Office 2013 key
Office 2011
office 2010 download
Office 2007 key
morton symantec
mcafee key
adobe software key
rosetta stone
windws xp key
windows vista key
cheap windows key
download windows key
cheap windows
Windows 8 Product Key
windows 7 key dowloand
rosetta stone
office viso keys
Office 2013 key
Office 2011
Office 2010
office 2007
microsoft storage
expression studio
adobe software key
Windows 7 starter
microsoft office professional key
microsoft windows
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
server 2007 key
Windows 7 HomePremium
dynmics cm
mcafee key
windows office
sharepoint server key
windows xp key
windows vista key
windows server 2011
windows 10 key
windows server 2008
windows server 2003
Windows 8 key
windows 7 key
rosetta stone
office visio key
Office 2013 key
office 2010 key
office 2010
office 2007 key
microsoft storage
expression studio
adobe software key
windows 7 key dowloand
microsoft office professional key
microsoft windows
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
windows 10
Windows 7 key
windows 8
Office 2013 key
windows 81 key
office pofessonal plus 2007 key
microsoft office 2010
Windows 7 key
Windows 8 key
adobe photoshop key
office 2010
windows xp key
Windows 8 Product Key
new windows 10
windows 7
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
cheap Windows 8 key
cheap microsoft server 2013
windows 2012
microsoft office professional key
microsoft office key
latest windows 2012 key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
MICROSOFT OFFICE 2010 PRODUCT KEYS
Office 2010 Product Keys
Microsoft Office 2007 Serial keys
Free Product Keys for Microsoft Office Professional Plus 2010 Beta
Microsoft Office Standard 2010 Retail
How to Activate Office 2013 without Product Key
Office 2013 PRO PLUS Volume License MAK Keys
Installing Office 2013 Key Management Service Host on Server 2012
Microsoft Office 2013 product Key
Microsoft Office 2013 Free Download
windows 10
windows 81
adobe software
windows 2012
windows 7 key
windows 10
windows 8
windows softwate
office 2010 key
office 2011 key
office 2010
windows 10 key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
windows 8 key
cheap windows software
latest windows 10 key
windows 81 key
windows 10
office 2007 keys
windows xp
dynmics crm
office visio key
windows 7 key dowloand
autodesk 2016
windows 2008 key