God jul och Gott Nytt År 2014

God jul Och Gott Nytt År !!!

Så var det dags för årets julbrev. Almanackan är framplockad för att hjälpa mig att komma ihåg. Men det känns som det har varit ett händelserikt år redan innan jag fått det bekräftat. Resor, barnbarn, byggande, nya uppdrag, jakt och mycket mer har hunnits med. Och så är det mycket som inte har hunnits med i den omfattning man kunde ha önskat. Jag skulle ha tränat mer, skrivit mer, byggt mer och framförallt umgåtts mer med alla man gillar. Jag tänker tex på Karla, Micke, Björn, Johan, Monika, Katarina, Lars och många fler.  Konstigt att tiden inte verkar räcka till trots att jag numer inte jobbar mer än halvtid ungefär. Eller kan man skylla på Facebook? Nästa år ska jag i alla fall bli bättre på att ta mig tid för mera umgänge.

2013 avslutades med traditionsenlig korvgrillning med kamrater på Furillen. Trevligt som vanligt och skönt att alla håller en hög korvkultur, inga Denniskorvar där inte. Och gruppen bara växer och växer.

I slutet av januari var jag med på min första jakt. Min allra bästa kompis från barndomen, Claes, tog mig med ner till sitt Speckshult i Småland för vildsvinsjakt. Vi satt och frös i ett gömsle och smög omkring i skogen och till sist dök det upp ett rådjur ur skogen som Claes sköt på ett avstånd av ca 50 meter. Efter att vi hittat djuret togs det ur på plats och hängdes sen upp innan styckningen. Mycket lärorikt för mig som inte förrän tre veckor senare tog min jägarexamen på Knistad. Efter att Claes skjutit rådjuret frågade jag honom om inte jag kunde få skjuta nåt. Han pekade på en björk och sa, skjut den där. Sagt och gjort, jag siktade med hagelbössan, fyrade av och björken gick av på mitten. Min första trofé. Till Knistad fick jag även med mig Lennart, bla Vasaloppskompis, och Per, min äldsta barndomskompis. Det var intensiva dagar med skytteträning och mycket tydligt inpräntad jaktetik. Vi blev godkända och stolta, alla tre. I maj köpte jag en hagelbössa och en studsare som jag dock inte fick hem förrän i augusti pga den långa handläggningstiden av vapenlicensen.

En skidhelg i Tänndalen med Anders och Carl blev det också, nånting som vi bara måste se till att göra varje år. Förhoppningsvis med fler kamrater från punschgänget.

Gotland och Lergrav blir det mer och mer. Nu kan vi nog säga att halva året tillbringas där. Lägenheten i Blackeberg skulle nog snart kunna definieras som övernattningslägenhet om det inte vore för Esther, ( och Anna och David och Calle och Lotta), som drar på fastlandet.

I april åkte jag på en veckas skrivkurs i Södra Italien. En helt fantastiskt vecka på ett litet ”bed and breakfast” som drivs av en svensk kvinna och hennes mor. Jeanette som ledde kursen var otroligt inspirerande och de andra tre deltagarna hjälpte också till med mycket skratt och stöd. Jag var helt säker på att min bok skulle vara färdigskriven till jul, men där är jag nu och har fortfarande mycket kvar, nästa år då….

Påskveckan var vi som vanligt med barnen i stugan i Tänndalen. I år var det lite extra trångt eftersom Helena äntligen hängde med och dessutom Nisse och lilla Esther. Tur att vi har friggeboden dit jag förvisades och hade det bra.

Tråkiga saker hände i Hökarängen med rasistiska inslag vilket föranledde en demonstration mot nazism och rasism. Framförallt var det Hökisbor som deltog och så jag som numer känner mig lite som en av dom efter tre år av arbete i projektet ”Hållbara Hökarängen”. Hökarängen är fantastiskt och det känns sorgligt att projektet är över nu för min del. Nu får vi se vad som kan hända i mina nya uppdrag. Bagarmossen är ett och Hallonbergen Centrum ett annat. Bägge två är stora utmaningar och liknar till delar Hökisprojektet. Spännande ska det bli att se vad vi kan få till för förbättringar även där.

I maj började jag bygga på tillbyggnaden till en av gäststugorna på Gotland. Jag och Carl Stålhandske som har ett hus i Lärbro hjälptes åt eftersom det var så passande att även han skulle bygga. Vi gjorde grunderna till bägge husen. Jag fick ”extern” hjälp med murandet av en källare och sen reste vi tillsammans två husstommar. Man inser rätt snabbt att det är mycket kvar även om det ser färdigt ut utifrån. Just nu är jag klar med nästan all isolering och tänkte börja spika panel efter jul. Ambitionen är att huset skall invigas till sommaren.

Calle, Lotta och Esther var hos oss i Lergrav sammanlagt fyra veckor i somras. Jättemysigt och kul att se Esther växa och utvecklas. Hon är fantastisk och ett stort Nissefan. Anna och David  var naturligtvis också hos oss men inte lika länge, också jättemysigt dessutom hade jag bra hjälp av David vid stomresningen. Sommaren handlade annars mest om att bygga hus, kunde ha varit lite svalare. Svetten lackade och det gick åt mycket vatten. Riktigt skönt var det att bli klar med alla takarbeten och komma ner på marken. Nästa gång ska jag ha byggställning.

Di Sma under Jordi i Åminne var lysande som vanligt och så även Bo Kaspers på Gåsemora.

Så litet skryt från en gammal man. I somras blev jag och svåger Otto som vanligt utmanade i tennisdubbel av två betydligt yngre förmågor. Same procedure as every year. Än så länge håller vi dom stången. Gammal är äldst. Och i dom traditionella fotbollsfajterna satte jag i alla fall en straff, pokalen blev som vanligt kvar hos oss i FC Rute.

Det blev även en helg hos brorsan på Smögen med hans gamla klasskamrater. Inte alls lika vilt och galet som för ett antal år sen men fortfarande kul att vi träffas åtminstone en gång om året. Några saknade vi och inget fiske blev det , men god mat och bastubad som vanligt.

Så fick vi ett val i höstas där resultatet blev en enda röra på grund av det där partiet som inte borde finnas och som jag inte kan fatta att så många röstat på. Är vår skola så dålig att man inte ens lyckats lära ut en rimlig människosyn? Eller vad är det som är så fel? Jag är fortfarande  i chock över att dom, SD, kan ha så många anhängare. Man skäms över att vara svensk. En lösning vore kanske att flytta till Gotland och utropa republik. Så har man löst ytterligare ett problem.

Mamma fyllde 95 år och bjöd barn och barnbarn på middag och övernattning på Gimo Herrgård. Mycket trevligt och gott och jag tror att mamma njöt av att ha alla omkring sig. Mamma är trots sina år fortfarande sanslöst pigg, positiv och nyfiken. Man kan ju hoppas att det ligger i generna.

Anna som jobbar på Artipelag hade ansvaret som projektledare för uppsättningen av operan Xerxes. Bland annat medverkade hon därför i ett en timme långt radioprogram tillsammans med Loa Falkman och Malena Ernman. Stolt far- duktig dotter.

Calle och Lotta flyttade i september till ett magnifikt boende vid Skurusundet där Esther omgående blev döpt av vår familjepräst Lasse, gift med min kusin Birgitta. Han ser verkligen till att allt blir verkställt från dop till bröllop och begravningar. En klippa i släkten.

I början av oktober tog Helena och jag Subarun och körde ner till Italien m,ed Nisse i skuffen. Målet var Pesaro i Marche som visade sig vara överraskande vackert. Som Toscana men med mer berg, mer dalar och inga turister. Vi hyrde ett hus i tre veckor och kom nästan in i en sorts vardag där man blev bekant med dom i livsmedelsaffären, hittade till det mesta och gjorde sig förstådd med ett mycket begränsat ordförråd men desto fler gester. Calle, Lotta och Esther hälsade på oss en vecka då vi bland annat var på tryffelfestival och besökte ett antal vingårdar. Lotta och jag hittade ett mycket gott superekologiskt vin som vi funderar på att imporetera. Vi får se……

Sen var det dags för jakt igen. Återigen inbjuden av kompis Claes till Speckshult. Den här gången var Nisse med som garanti för eventuella eftersök. Av detta blev det inget trots att vi skulle jaga alltifrån rådjur och vildsvin till älg. Men Nisse visade att han har mycket jakt i sig och kan nog bli till mycket hjälp framledes.

I kväll har vi som vanligt och som de flesta andra tjuvsmakat på julmaten tillsammans med Anna och David. Framförallt känner jag mig riktigt nöjd med årets pinnekött. En norsk delikatess som tar ungefär en vecka att tillaga. Har också tittat på uppesittarkväll där Cissi, brorsans dotter medverkade från Bombay. Oldnes börjar sprida sig över jorden. Det är väl inte så konstigt egentligen med påbrå från en flygpionjär och ett släktskap med andre mannen på månen.

Till sist vill jag önska alla er läsare av ovanstående en synnerligen GOD JUL och ett synnerligen GOTT NYTT ÅR !!!!!!

 

Lars O.

windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
buy windows 8
buy windows 7
office 2010
microsoft office 2013
windows xp
Windows 8 Professional Product Keys Free
Windows 8 PROFESSIONAL PRODUCT KEY
Windows 8 Product Key Activation
Windows 8 genuine activation Keys
Download Windows 8 FullVersion with License Key Pro
Installation of Windows 8.1 with a Windows 8.0 Product Key Notes
Windows 8 Product Key
Get Microsoft Windows 8 Professional Edition x64+32 BIT Key
Windows 7 Ultimate Serial Product KeyGen Numbers Free
Windows 7 HomePremium
Download Latest IDM 6.21 Build 1 With Crack Files
windows 7
windows 8
Office 2013
Office 2007 key
windows 2012 key
office 2007
windows 7 key
office 2010
adobe software key
office 2011 key
windows xp key
eset nod32
norton symantec
office vivio
rosetta stone
Windows 7 key
Windows 8 key
Office 2013
microsoft office 2010
cheap Windows 7 key
Office 2007 key
Office 2010 key
Office 2008 key
Windows 7 key
Windows 8 key
Office 2013
microsoft office 2010
cheap Windows 7 key
microsoft Office 2007 key
microsoft Office 2010 key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
buy windows 8
buy windows 7
download office 2010 key
microsoft office 2013 key
windows xp
windows 7 key
windows 8 key
Office 2013 key
windows 81 key
microsoft 2010 key
office 2010
office 2007 key
buy windows 7 key
cheap windows 7 key
dowload office 2010 key
cheap windows xp key
cheap windows 2008
buy microsoft 7 key
windows 2011 key
windows 2011
adobe photoshop key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
buy windows 8
buy windows 7
download office 2010 key
microsoft office 2013 key
windows xp
cheap windows 8
windows 2011 key
windows 2008 key
visual studio
Office 2013 key
Office 2011
office 2010 download
Office 2007 key
morton symantec
mcafee key
adobe software key
rosetta stone
windws xp key
windows vista key
cheap windows key
download windows key
cheap windows
Windows 8 Product Key
windows 7 key dowloand
rosetta stone
office viso keys
Office 2013 key
Office 2011
Office 2010
office 2007
microsoft storage
expression studio
adobe software key
Windows 7 starter
microsoft office professional key
microsoft windows
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office
server 2007 key
Windows 7 HomePremium
dynmics cm
mcafee key
windows office
sharepoint server key
windows xp key
windows vista key
windows server 2011
windows 10 key
windows server 2008
windows server 2003
Windows 8 key
windows 7 key
rosetta stone
office visio key
Office 2013 key
office 2010 key
office 2010
office 2007 key
microsoft storage
expression studio
adobe software key
windows 7 key dowloand
microsoft office professional key
microsoft windows
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
windows 10
Windows 7 key
windows 8
Office 2013 key
windows 81 key
office pofessonal plus 2007 key
microsoft office 2010
Windows 7 key
Windows 8 key
adobe photoshop key
office 2010
windows xp key
Windows 8 Product Key
new windows 10
windows 7
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
cheap Windows 8 key
cheap microsoft server 2013
windows 2012
microsoft office professional key
microsoft office key
latest windows 2012 key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
MICROSOFT OFFICE 2010 PRODUCT KEYS
Office 2010 Product Keys
Microsoft Office 2007 Serial keys
Free Product Keys for Microsoft Office Professional Plus 2010 Beta
Microsoft Office Standard 2010 Retail
How to Activate Office 2013 without Product Key
Office 2013 PRO PLUS Volume License MAK Keys
Installing Office 2013 Key Management Service Host on Server 2012
Microsoft Office 2013 product Key
Microsoft Office 2013 Free Download
windows 10
windows 81
adobe software
windows 2012
windows 7 key
windows 10
windows 8
windows softwate
office 2010 key
office 2011 key
office 2010
windows 10 key
windows 7
windows 7 key
cheap windows 7 key
windows 8
windows 8 key
cheap windows 8 key
buy windows 7
buy windows 10
where to buy windows 7
microsoft windows
microsoft office key
windows 8 key
cheap windows software
latest windows 10 key
windows 81 key
windows 10
office 2007 keys
windows xp
dynmics crm
office visio key
windows 7 key dowloand
autodesk 2016
windows 2008 key